Πρόγραμμα διατροφής Παιδικού σταθμού

Στον παιδικό σταθμό Πιτσιρικούπολη στο Χαλάνδρι, φροντίζουμε επισταμένα, ώστε το διαιτολόγιο των παιδιών να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές, παιδιατρικές και διατροφικές οδηγίες για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, καθώς και τις εθνικές διατροφικές συστάσεις.

Έτσι, διαμορφώνουμε ένα πλήρες, υγιεινό πρόγραμμα, σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή, πλούσιο σε διατροφική αξία, με βιταμίνες, πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Ό,τι ακριβώς, χρειάζεται και ο οργανισμός για να αναπτυχθεί σωστά και να λάβει όλα τα συστατικά, που χρειάζεται στο σύνολο των ημερήσιων γευμάτων, αλλά και της εβδομάδας. Το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών καταρτίζεται από διατροφολόγο, με βάση την ιδανική ημερήσια ποσότητα πρόσληψης, εγκρίνεται και συνυπογράφεται από την παιδίατρο του σταθμού μας.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται στη χορήγηση νωπών φρούτων και λαχανικών, κρέατος, ψαριών και γαλακτοκομικών προϊόντων στα παιδιά, σε επαρκείς για τις ανάγκες τους ποσότητες, όπως επίσης και στη μη χορήγηση ειδών διατροφής, που περιέχουν συντηρητικές χρωστικές, τεχνητά υλικά, γλυκαντικές ουσίες, αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή σε αλάτι.

Διαιτολόγιο Παιδικού Σταθμού

Το διαιτολόγιο χωρίζεται σε 2 κύρια προγράμματα, δίνοντας έμφαση στην καλύτερη πρώτη ύλη, που μας δίνει η χειμερινή περίοδος και αντίστοιχα στα καλύτερα υλικά, που γευόμαστε τους θερινούς μήνες.

Όλα τα γεύματα του παιδικού σταθμού Πιτσιρικούπολη στο Χαλάνδρι είναι φρεσκομαγειρεμένα, «μαμαδίστικα» φροντισμένα, ακριβώς όπως τρώμε κι εμείς στο σπίτι. Ιδιαίτερη σημασία, δίνουμε στους κανόνες υγιεινής, διατήρησης και συντήρησης όλων των προϊόντων, με τακτική ανανέωση, ώστε όλα να είναι πάντα καθαρά και φρέσκα. Όταν συντάσσεται το διαιτολόγιο, ενημερώνονται όλοι οι γονείς άμεσα, ώστε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεσή τους, αλλά και να γνωρίζουμε, εκ προοιμίου, τυχόν ιδιαιτερότητες κάποιου παιδιού (π.χ. δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποια υλικά ή τρόφιμα). Τα γεύματά μας είναι 3, πρωινό, μεσημεριανό και κολατσιό.

Έτσι, στον παιδικό σταθμό Πιτσιρικούπολη στο Χαλάνδρι, εγγυόμαστε για την ασφάλεια, τη σωστή διατροφή, την πλούσια διατροφική αξία των γευμάτων μας, καθώς και το ότι τα παιδιά μας απολαμβάνουν κάθε στιγμή και κάθε γεύμα κοντά μας.